Om de 12 fortællinger

Læs os, hvordan andre mænd er kommet igennem svære kriser med overvejelser eller forsøg på selvmord.

Alex har været i lære på den hårde måde. Han investerede alt, hvad han havde af drømme i sit første alvorlige parforhold, men så gik det i stykker.
 
Peter, der nu er 18, lærte allerede i folkeskolen at trække sig ind i sig selv og udholde mobning og drillerier med tavshed og ved at bide det i sig.
 
32-årige Jon kæmpede i årevis med følelsen af, at der var en afgrund mellem de forventninger, han havde til sig selv og den hverdag, han rent faktisk levede i.
 
Torbens liv har været voldsomt præget af misbrug og kriminalitet samt konstant skiftende op- og nedture. Hvis verden ikke var kridhvid, var den absolut kulhamrende sort. Gråzonerne ind imellem var ikke attraktive.
 
Thor har måttet bryde med et liv i overhalingsbanen, hvor hans forretningsliv og de materielle værdier var det vigtigste – og skabe sig en helt anden tilværelse.
 
42-årige Morten levede hele sin barndom og ungdom i håb om at gøre sin psykisk syge mor tilpas, et mønster han som voksen førte over på forholdet til kvinder.
 
En barndom med mange begrænsninger og et belastende arbejde ved politiet sendte Per ud i selvmordsforsøg.
 
Eriks far begik selvmord, da Erik var ni år, et selvmord, som fik dramatiske konsekvenser for sønnens liv. Først nu, som 48-årig, har han fået skabt klarhed over historien og gjort op med sin grundfølelse af aldrig at være god nok
 
Anders gik fra at være ”professionel undviger” til at leve i nu’et og turde sige fra, men før det skete, kostede drømmen om flugt ham næsten livet.
 
Ønsket om at sikre sin familie økonomisk og materielt satte Oskar under pres. Som direktør i en virksomhed med mange interne problemer, satte han sine egne personlige værdier og ikke mindst sine følelser til side.
 
Chris, der er 59 år, har altid haft behov for at være alene fra tid til anden. Det har ikke været nemt at forene med et familieliv, som han også har ønsket sig. Samtidig har han måttet se jævnlige depressive perioder i øjnene, perioder, som han har forsøgt at flygte fra, blandt andet via alkohol.
 
Hans er 71 år. Siden en hård skilsmisse for godt 11 år siden har han kæmpet en indædt kamp mod tilbage-vendende depressioner og medfølgende selvmords-tanker. Indlæggelse og samtaler har været en vigtig del af kuren – og så at lade tiden arbejde for sig.
 
Alle fortællinger og tekster
fra denne hjemmeside er
nu udkommet i bogform.
Find og køb bogen
"På kanten af livet - om mænd,
kriser og selvmordstanker" på forlaget Siesta eller køb den i boghandlen.

Læs flere nyheder her

Har du tanker om selvmord, så udsæt det! Det nytter at søge hjælp.

Hjemmesiden opdateres af Inger Anneberg og Bente Hjorth Madsen
og drives med støtte fra FUFS, Foreningen for Uddannelse og Forskning i Selvmordsforebyggelse: www.fufs.dk
Fotograf: Lars Aarø, Fokus Grafik: Combina